«Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός»

O κύριος Κλήμης Ναυρίδης,  Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στη βία στο σχολείο.

O κύριος Γεώργιος Γέρμανος, Υπαστυνόμος Α’ Διεύθυνσης Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μίλησε για τις Αναδυόμενες ψηφιακές απειλές  και το Cyberbullying.

H κυρία Άρτεμις ΤσίτσικαΕπίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) η οποία μίλησε για τον εκφοβισμό και τη βία στον ψηφιακό και φυσικό κόσμο.

Η κυρία Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Μαθητές στην ομιλία της με τίτλο«Αθλητισμός και Ολυμπιακές αξίες: τρόπος ζωής ενάντια στην  ενδοσχολική βία» τόνισε με ποιον τρόπο τα  εκπαιδευτικά προγράμματα που προωθούν τον αθλητισμό και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο να περιοριστούν περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

Ο κύριος Γιώργος  ΘεοφάνουςΣυνθέτης, στιχουργός – Δάσκαλος μουσικής και Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Οργανισμού Hope For Children UNCRC Policy Center,  μίλησε με θέμα «..μα τι μπορώ να κάνω;».

Ο κύριος Γιώργος Λιάσκος Εκπρόσωπος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επικεντρώθηκε στην προσέγγιση του φαινομένου της σχολικής βίας/εκφοβισμού από πλευράς ΥΠΑΙΘ καθώς και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο με κεντρική επιλογή τη σύσταση του παρατηρητηρίου σχολικής βίας.

Ο κύριος Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αγγελιοφόρος ψυχοκοινωνικής υγείας στα παιδιά και στους εφήβους (ΕΨΥΠΕ) μίλησε για το πώς τα βιβλία μπορούν να είναι σύμμαχοι των παιδιών στη προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.